Ismerj meg!

Rólunk

Balatudvari, helyi lakosok már sok-sok éve, minőségi helyismeret 🙂
A Balaton és a sport szeretete: amióta csak élünk
Szálláshelyek: 2+1 fős Apartman és 4-6 fős Nyaraló
Magas színvonalú szolgáltatások kedvező, elérhető áron
A MI TÖRTÉNETÜNK – Vendéglátóid

Gabó & Péter

Hogy kik vagyunk és honnan ered a határtalan sport és a Balaton szeretete? Reméljük, ha személyesen megismersz minket, egyértelmű lesz a válasz, addig is…

Egy sportos városi srác vagyok, azon szerencsések között, aki gyerekkorában minden nyarát Balatonudvariban tölthette családjával a „Nagyapa házában”. Életem legjobb nyarai voltak ezek gondtalan szórakozással, életre szóló élményekkel, kalandokkal, barátságokkal, kertmozival, szörfözéssel, kajakozással. Mivel mindenhová bringával közlekedtünk, két keréken fedeztük fel e rabul ejtő, csodálatos környéket, tájat.

Innentől nem volt „menekvés”, korán megfogalmazódott bennem, hogy itt szeretnek élni! Kezdetben még csak dolgozni kezdtem a környéken, majd hamarosan élni is. Ez a láthatatlan köldökzsinór csak még erősebb lett, mikor első Gyermekem megszületett, majd tovább fokozódott, mikor letettem házam első kövét Balatonudvariban. Ekkor lépett be az életembe egy sportos lány, aki családi hagyományként hozta magával a a síelés és a vízi sportok szeretetét, ami síoktatóként illetve szörf és vitorlás őrültként, egyből Ránk nyomta a „bélyegét”.

Egy szinkronúszó, ízig-vérig nagyvárosi lány? Igen, pörgős városi életet éltem és multinacionális cégnél dolgoztam marketingesként. Mikor 2007-ben megismertük egymást még el sem tudtam volna képzelni, hogy egyszer majd nem Budapesten fogok élni és dolgozni. Sokáig kétlaki, ingázó életet éltünk, mivel ellentétben Péterrel, nekem sok év kellett ahhoz, hogy teljesen átadjam magam a „Balaton élményének és életérzésének”, amiben a legnagyobb lökést Kisfiúnk születése hozta (2014). Ezután szinte leköltözve Balatonra, igazából átélhettem a „balatoni létet”, a belőle áradó nyugalmat, békét és energiát nap mint nap, a „szabadabb és könnyebb”, problémamentesebb életet főleg gyerekkel, és az akár mindennapos természet adta sportolási lehetőségeket, ami az itt élő embereknek pusztán a csodás hétköznapjai!

Mikor a kismama létből visszatértem az alkalmazotti létbe, már online marketing területen folytattam a pályafutásomat. Először napi szinten még Budapesten dolgoztam, Kisfiam ott kezdte a bölcsődét. 1 évig ment a megerőltető, nehézkes, Budapest-Balaton ingázó élet, mire végleges döntést hoztam, költözünk és az óvodát már Balatonon kezdjük! Ezután részben itthonról, részben a budapesti cég irodájában dolgoztam, majd 2020 tavaszán az „ÉLET döntött” helyettem és 180 fokos fordulatot vett. Innentől nem volt kérdés a küldetés…

Tovább is van...

Saját lábra álltam, egyéni vállalkozó lettem, mint online marketing szakember, és helyi kis- és középvállalkozásokat kezdtem támogatni tudásommal a mai felgyorsult, folyamatosan változó online térben. Végérvényesen megfogalmazódott, hogy azon felül, amit már régen tudtunk, éreztünk, hogy itt szeretnénk családilag élni és gyermekünket felnevelni, de itt is szeretnénk dolgozni a helyi adottságoknak megfelelően és abból a legtöbbet kihozni. Egy kis „karantén” 🙂 kellett ahhoz, hogy a 2017-ben megálmodott, elkezdett családi vállalkozásunk és a weboldalunk végre 2020-ban tényleg elinduljon. 

„Küldetésünk”, hogy minél több Barátnak, Ismerősnek, új Vendégnek megmutathassuk ezt a varázslatos környéket, a Tihanyi-félszigetet, Balatonfüredet és a Balaton-felvidéket, a korlátlan sportolási lehetőségeket és a megunhatatlan látnivalókat, programokat.  

Gyere el hozzánk, szállj meg nálunk, és mi szívesen megosztjuk Vendégeinkkel a gasztro túrák élményét, a kedvenc és imádott helyeink részleteit, a kerékpártúráink útvonalait, a sportolási és egyéb szórakozási, kulturális lehetőségeket.

Várunk szeretettel!

Apartman / Nyaraló

Nyugodt, békés nyaralásra vágysz? Szereted a tiszta, rendezett, csendes környezetet, ami közel van a strandhoz, Tihanyhoz és Balatonfüredhez is? Imádod a vízi sportokat, a kerékpárt és szeretsz kirándulni, futni? Helyben vagy, megtaláltad!

Kerékpárkölcsönzés

Körülményes magaddal hozni a biciklidet? Viszont szívesen megismernéd bringával a csodálatos Balaton-felvidéket, a Káli-medencét, Tihanyt vagy Balatonfüredet? Inkább erdőben tekernél? Kölcsönözd ki nálunk biciklidet és bármeddig eljuthatsz!

Privát biciklitúrák

Jó lenne kerékpárral felfedezni a környéket, a Balaton-felvidék és a Tihanyi-félsziget legszebb, legeldugottabb túra útvonalait? Szemezgetsz egy kis vagy nagy Balaton körrel? Mi elviszünk Téged oda, ami gyalog túl messze van, autóval pedig elérhetetlen.

Vezetett séta vitorlázás

Vitorláztál már a Balatonon? Szívesen kipróbálnád ezt a különleges „életérzést”? Zseniális élmény a vízről is megnézni az ismerős partokat, és fürdőzni a Balaton közepén! Időpont egyeztetés: +36 30 393 8560 Andor Péter vitorlás kapitány.

Síoktatás

Régóta ki szeretnéd próbálni a síelést, de még nem volt hozzá elég bátorságod? Esetleg már évek óta síelsz, de úgy érzed még mindig nem elég biztos a stílusod? Gyerekedet is szeretnéd megtanítani? Ne gondolkozz, keresd Pétert! Nála mindenki kedvence lesz a síelés

Gerlitzeni szállás

Nem szeretsz szállásokat keresgélni? Jó lenne minden reggel egy csodás tónál, fantasztikus panoráma társaságában felébredni? Igényes, tiszta, felszerelt apartmanházban kikapcsolódni, ahol wellness rész és síoktatás is van? Keress minket!

Online Marketing

Freelancer online marketing szakértőt keresel kis- és középvállalkozásodnak? Szakmai területeim: közösségi média tartalomkészítés és hirdetések, szövegírás, email marketing, hírlevél készítés, WordPress weboldalak, webshopok kezelése. Szakmai LinkedIn profilomat itt találod.

SUP túrák, szörfoktatás

Jó ideje barátkozol az új vízi őrülettel a SUP-al (álló evezéssel)? Egy hangulatos SUP túrára is elmennél egy tapasztalt vezetővel? Szörfözés vagy vitorlázás is érdekelne oktatóval? Keresd a SUP Center Balaton-t Tihanyban és mindezt egy helyen megteheted!

HANGULATOS, BÉKÉS TELEPÜLÉS

Balatonudvari

A szív alakú sírköveiről ismert, 330 lakosú település a Balaton északi partján Balatonfüredtől 10 km-re, a Tihanyi-félsziget szomszédságában helyezkedik el. Autóval a 71-es úton közelíthető meg, vonattal pedig a Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vasútvonalon. Nyáron a „Kék Hullám” közlekedésével Budapestről már 2 óra alatt Balatonudvari vonatállomásán lehetsz (2 óránként jár).

NÉV: Eredetileg a falu a nevét valószínűleg a királyi udvarnokokról kapta, majd a 20. században a községhatár nyugati része és a Balaton szögében üdülőtelep létesült, Szent Antal telep néven, amely 1945 után Kiliántelep, majd 1990-ben a Fövenyes nevet kapta.

NEVEZETESSÉGEI: fehér templomai és a temetője, mely a már említett szív alakú sírkövekről híres. Sokan próbálták már megfejteni, miért faragtak ilyen alakú sírköveket ebbe a temetőbe… a pontos válasz nem ismert, de a róluk szóló legenda a helytörténeti galériában megtalálható. A közelben lévő Vászoly település egy igazi kis „ékszerdoboz” mesés tóval, színpaddal és sajtmanufaktúrával.

STRAND: Csodálatos fekvésű, gyerekbarát (homokos “besétálós” pancsoló a kicsiknek, játszótér és homokozó) és biciklibarát (kamerával figyelt bringatároló) strandja mindenkit azonnal elvarázsol a maga bájával és jó minőségű szolgáltatásaival. Több büfé, fagyizó, zöldséges, strand bolt, homokos strandröplabda- és focipálya, kosárpalánk, szabadtéri erősítőgépek, továbbá SUP (álló evezés) vízibicikli- és kajakkölcsönző is elérhető a strandon.